PEC Zwolle stijgt Go Ahead Eagles zakt

In de derby tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles spraken de cijfers elkaar tegen. Go Ahead Eagles had de grootste en meeste kansen maar scoorde niet. PEC Zwolle deed dit wel. 

Het eerste kwartier was voor Go Ahead. Daarna klungelde het een beetje tot aan de rust. En terwijl Go Ahead misschien al dacht aan de thee scoorde Zwolle in de blessuretijd van het eerste bedrijf nog de 1-0. Drost ‎kon simpel intikken na een steekpass van Klich. De bezoekers kregen daarna de grootste kansen ondermeer via een penal (Boer pakte de bal van Van der Linden) en tot twee keer toe (kopbal Vriends en omhaal Andersen) werd de bal op de doellijn gekeerd.  Alle kansen van de bezoekers ten spijt in de blessuretijd maakte Fernandez er 2-0 van.

‎Zwolle stijgt door de overwinning naar plaats acht en speelt zich zo goed als veilig. Eagles zakt, hard, naar plaats vijftien maar heeft een gat van vier punten met de streep.

PEC Zwolle – Go Ahead Eagles 2-0
1-0 Jesper Drost (45+1)
2-0 Guyon Fernandez (90+4)

Bijzonder: Van der Linden mist strafschop (65)

Opstellingen:

PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Van der Werff, Broerse (Lachman/77), Van Hintum; Mokotjo (Mahmudov/61), Klich, Drost; Hiwat (Narsingh/72), Thomas, Fernandez.

Go Ahead Eagles: Andersen; Schmidt, Vriends, Vd Linden, Schenk; Rijsdijk (Kolder/59), Overgoor, Türüç (Amevor/86); Antonia, Falkenburg, Houtkoop (Godee/77).

Foto’s: Johan Wolff