Met negentien spelers bereidt FC Eindhoven zich voor op de Jupiler League wedstrijd vanavond tegen Go Ahead Eagles. In de loop van vandaag zal trainer John Lammers bepalen welke speler alsnog op de tribune plaats zal moeten nemen. Op een negental spelers kan zeker geen beroep gedaan worden.

Spits Corey Gameiro speelt momenteel een toernooi in Dubai met het Australisch jeugdteam O19. De spits is goed op dreef en heeft na twee wedstrijden al twee keer gescoord.

Blessures: Soufian Dadda (lies), Timothy Durwael (hamstring), Sherry Kindo Kamara, Jelle van Kruijssen (hamstring), Josemar Makiavala (knie), Martijn Thomassen (enkel), Joep van Vroenhoven (heup), Jorn Wagener (pols). Soufian Dadda, Jelle van Kruijssen en Josemar Makiavala zijn dermate geblesseerd dat zij de komende maanden nog afwezig zullen zijn. Het herstel van Timothy Durwael en Martijn Thomassen zal nog enkele weken vergen. De overige drie zijn op de weg terug en trainen al gedeeltelijk met de groep mee.

“Go Ahead Eagles is een technisch heel vaardige ploeg”, zegt assistent-trainer Pascal Maas. “Het is een echte voetbalploeg, een echt voetballend elftal. Met hun spelwijze boeken ze de laatste weken zeer goede resultaten. Zo wonnen ze met 0-3 bij De Graafschap en speelden ze met 1-6 in Rotterdam SBV Excelsior van de mat. Die wedstrijden laten zien dat er potentie in die ploeg zit. De wedstrijd tegen Sparta Rotterdam liet zien dat dat bij ons ook zo is. De ondergrens zal echter omhoog moeten gedurende de hele wedstrijd.”

“De wedstrijd tegen Go Ahead Eagles zal een bijzondere zijn. Rondom dit duel zullen we de vorige week overleden Jan Louwers herdenken. Op diverse plaatsen in het stadion is er de gelegenheid het condoléanceregister te tekenen. Er zal, voorafgaande aan de wedstrijd één minuut stilte gehouden worden en FC Eindhoven zal met rouwbanden spelen.”

 

bron: FC Eindhoven