21 september 2012 Lees Meer →

Parkeer bewust bij GA Eagles

Go Ahead Eagles wijst haar supporters er aan de vooravond van het thuisduel met FC Den Bosch nogmaals op dat foutparkeerders in de omgeving van het stadion vanaf heden bij alle thuiswedstrijden worden bekeurd. Er zijn parkeermogelijkheden op een redelijke loopafstand voldoende en seizoenkaarthouders die in Overijssel wonen, kunnen gratis gebruik maken van de Syntus-bus.

Parkeeroverlast rond de wedstrijden van Go Ahead Eagles is voor veel buurtbewoners een doorn in het oog. Begrijpelijk, want niemand vindt het prettig dat er in sommige gevallen op het trottoir of op groenstroken wordt geparkeerd. Ook kunnen mensen regelmatig hun eigen oprit naar huis niet gebruiken omdat deze wordt versperd door een geparkeerde auto.

De buurt, de gemeente Deventer, de politie en Go Ahead Eagles zijn het eens dat deze overlast onwenselijk en onnodig is. Er zijn immers op loopafstand van het stadion voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Tijdens de oefenwedstrijd tegen Blackburn Rovers en de competitiewedstrijden tegen De Graafschap en SC Cambuur is er door de politie extra gecontroleerd. Foutparkeerders kregen een waarschuwing. Vanaf de wedstrijd tegen FC Den Bosch zal de politie echter foutparkeerders zonder pardon op de bon slingeren. Waardoor een avondje Eagles ineens onnodig duur kan worden, terwijl er genoeg alternatieven zijn.
Go Ahead Eagles raadt haar supporters op waar mogelijk gebruikt te maken van de fiets of het openbaar vervoer. Go Ahead Eagles heeft met de lokale vervoerder, Syntus Overijssel, de afspraak dat supporters gratis kunnen reizen op vertoon van hun toegangskaart. Het gratis reizen geldt van drie uur voor tot drie uur na afloop van de wedstrijd. Wilt u toch met de auto komen, maak dan gebruik van één van de parkeerplaatsen die op ongeveer tien minuten lopen van het stadion liggen. Deze zijn aangegeven op de bijgeplaatste kaart.
De locaties zijn:
1. De Beestenmarkt (Adres: Beestenmarkt)
2. Hogeschool Saxion (Adres: Handelskade of Berkelweg – via ingang Veenweg)
3. Deventer Ziekenhuis (Nico Bolkesteinlaan)

SportSport