Na zeventien seizoenen maakt GA Eagles zondag 4 augustus, uit tegen FC Utrecht, zijn rentree in de Eredivisie. Een uitwedstrijd, dus zullen vele GA Eagles-fans het duel op tv willen volgen. Echter als het tegenzit kan dit nog wel eens bedrogen uitkomen. Fox Sports, dat deze zomer EredivisieLive overnam, heeft nog geen (financieel) akkoord met de kabelmaatschappijen. Hierdoor kan men de zender nog niet de kabel ‘doorsturen’.

Fox Sports, van Australische mediamagnaat Rupert Murdoch, is genoodzaakt om met iedere kabelmaatschappij een individuele afspraak te maken over de ‘doorgifte’ van de zender. Volgens de oorspronkelijke planning zou Fox Eredivisievoetbal op 1 augustus live gaan. Hier lijkt nu een ‘kink in de kabel’ te zitten. Fox onderhandelt met de kabelmaatschappijen, maar heeft met nog geen enkele maatschappij (o.a. UPC, KPN of Ziggo) een akkoord.

Toch verwacht Fox per 1 augustus wel een akkoord te hebben, maar zolang dit nog niet zover is, weten abonnees ook nog niet wat men maandelijks moet betalen voor de zender. Mocht er geen akkoord komen voor 1 augustus dan zal de zender (nu EredivisieLive) op zwart gaan. En dat zou voor de mooie rentree van GA Eagles wel een hele zure opening zijn!