OZC wint in Den Ham (0-3) en pakt periodetitel

OZC had vandaag een zware kluif in 2H. De ploeg van trainer Han Hanekamp had een lastige uitwedstrijd voor de boeg in en tegen Den Ham. De Ommenaren wisten de klus echter te klaren (0-3 winst) en hadden na afloop, na enkele zenuwachtige minuten de bevestiging binnen: men is eerste periodekampioen!

‘Er zitten enkele jongens al lang bij de selectie. Voor hen is het al ongeveer negen jaar geleden dat er een prijs werd gewonnen, prachtig voor hen en voor de rest van de selectie’, vertelt een blije OZC-aanvoerder Floris Buitenhuis na afloop. ‘De eerste helft was het nog erg aftasten en gingen we gelijk op. We gingen daarom met een 0-0 stand de rust in. Na rust komen we door een eigen goal van hen op 0-1. Daarna kwamen we op 0-2 na een foutje van hun doelman. Frank Jansen schoot een stuiterbal richting het doel, een houdbare bal. Gelukkig voor ons werd het daardoor 0-2.’

Den Ham, dat voorafgaand aan het duel op de vierde plaats stond, had zich waarschijnlijk meer voorgesteld van het treffer met de koploper. OZC had in het uitduel niet alleen de belangen van de koppositie, maar kon bij winst ook de periodetitel binnenslepen. ‘In de rust hoorden we dat nummer twee Vroomshoopse Boys met 3-0 voorstond. Wij moesten winnen en hadden één doelpunt voorsprong qua doelsaldo. Toen Wilmer Makkinga, na prachtig voorbereidend werk van Joost Zweers en Koen Tip, de 0-3 een paar minuten voor tijd maakte kon het bijna niet mis’, weet Buitenhuis.

De tussenstand in Hoogeveen bij De Weide-Vroomshoopse Boys was na rust van 0-3 naar 3-5 gegaan. Hierdoor konden bij OZC de handen de lucht in: men is winnaar van de 1e periodetitel. ‘Super! Een mooie beloning voor ons allemaal. We gaan dit vieren, maar weten ook dat volgende week weer de thuiswedstrijd tegen Dieren wacht’, besluit de aanvoerder van OZC.

 

Namens SallandVoetbal feliciteren we OZC met het behalen van de 1e periodetitel!