OZC-trainer Hanekamp: ‘We gaan ons richten op KHC’

Opnieuw kreeg OZC Ommen een duel tegen de koploper. Vorige week verloor de ploeg van Han Hanekamp (foto) van Be Quick’28 die gedeeld aan kop staan met Vroomshoopse Boys. De mannen uit Vroomshoop kwamen vandaag in Ommen op bezoek en wonnen met 0-3. Zodoende spelen Be Quick’28 en Vroomshoopse Boys een beslissingsduel woensdag bij Rohda Raalte en kan OZC zich komende week richten op de nacompetitiewedstrijden tegen KHC uit Kampen.

‘We begonnen goed aan de wedstrijd. Het eerste kwartier stond het prima. Bram van Rijn ging zelf alleen op de keeper af, helaas scoorde hij niet. Daarna kregen we na twintig minuten spelen een prachtige treffer tegen: 0-1. Uiteindelijk werd het een terechte nederlaag. Tien minuten voor het einde van het duel viel de 0-2 en later de 0-3. Bij vlagen hebben we goed mee gevoetbald’, weet Hanekamp.

Door de winst van de eerste periodetitel heeft OZC Ommen recht om nacompetitie te spelen voor promotie. In 2H eindigden de Ommenaren uiteindelijk met 35 punten uit 26 wedstrijden op een zevende plaats. Komende zaterdag speelt OZC eerst uit tegen KHC Kampen, dat als tweede eindigde in 2G. Zaterdag 24 mei staat het duel in Ommen op het programma.

‘We zijn dit seizoen veel wedstrijden niet volledig geweest. Daardoor hebben we niet altijd de kwaliteiten kunnen laten zien de we hebben. We gaan ons vanaf komende week richten op KHC, waar we die kwaliteiten willen laten zien’, besluit Hanekamp.

Volgend seizoen komen Lars Dunnewind en Raymon Jonkers de Ommenaren versterken. Het duo, die eerder in Ommen speelden, komen over van HHC Hardenberg 2.