OZC verliest thuis van FC RDC (0-3)

Na de teleurstellende nederlaag tegen Be Quick’28 (5-0) vorige week, verloor OZC vandaag opnieuw. Thuis tegen FC RDC werd het 0-3 voor de gasten. ‘We kwamen door twee zwakke momenten met 0-2 achter en kwamen nooit echt goed in de wedstrijd’, reageerde OZC-spits Redmar Roelofs na de nederlaag.

Henri Rozen, Onur Yurukel en Can Bayaktar stonden na afloop op het wedstrijdformulier als doelpuntenmakers. Toch maakte iedereen zich in Ommen na het laatste fluitsignaal het meest zorgen om Nicky van Rijn. De OZC-speler kwam ongelukkig neer in de slotsecondes van het duel. Vanwege nekklachten werd voor de zekerheid de ambulance gebeld. Scheidsrechter Huis in ’t Veld beĆ«indigde daarna gelijk het duel.

Roelofs: ‘We gaven niet eens veel kansen weg, maar creĆ«erden ook niet echt veel. We willen voetbal spelen van achteruit, zo de middenvelders bereiken en dan de aanval in stelling brengen. Dat komt er op dit moment nog onvoldoende uit. Door twee rotgoals staan we met rust met 0-2 achter en zijn we niet meer in de wedstrijd gekomen.’

Door de twee nederlagen heeft OZC een heel andere seizoensstart dan de vorige jaargang, toen de ploeg van Han Hanekamp de eerste periodetitel nog wist te winnen. ‘We zijn nog niet compleet door blessures, maar dat was RDC ook niet. Dat mag geen excuus zijn’, sloot Roelofs af.

Volgende week zaterdag speelt OZC uit tegen Den Ham.