OZC Ommen wint in en tegen Dieren (2-3)

In 2H won OZC Ommen vanmiddag met 2-3 van Dieren. In de Gelderse plaats zorgden Hogenkamp (foto), Roelofs en Nieuwenhuis voor de Ommense productie.

OZC leek na de 1-0, na een halfuur spelen, met een achterstand de rust in te gaan. Weinigen hadden verwacht dat bij de thee de stand echter 1-2 stond. In de 43e minuut was het Hermen Hogenkamp die, na goed doorzetten van Niels Jansen, voor de gelijkmaker kon zorgen. Nog geen minuut later zorgde aanvaller Redmar Roelofs vanaf de strafschopstip voor de 1-2.

Lange tijd bleef het in de tweede helft 1-2, tot Hielen namens de thuisploeg vijf minuten voor toch de 2-2 wist binnen te werken. De ploeg van trainer Han Hanekamp was echter niet van slag en kwam vier minuten later tot de winnende treffer: 2-3. Rick Nieuwenhuis was uiteindelijk de gevierde man aan Ommense zijde.

Door de winst hoeft OZC lijkt geen zorgen meer te hoeven maken om eventuele nacompetitie tegen degradatie te moeten spelen. Men staat zes punten ‘los’ van de elfde plaats Kloosterhaar (25 punten). Met nog vier duels te gaan komt komende zaterdag Enter Vooruit op bezoek. Aan het einde van het seizoen speelt OZC Ommen nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse door de winst van de eerste periodetitel.