OZC Ommen legt beslag op Vechtdalderby (2-3)

Vanmiddag kwam de Vechtdalderby tussen ASC’62 en OZC Ommen traag op gang. Het eerste halfuur moest ASC’62-trainer Waaijer al tweemaal noodgedwongen wisselen. Johan Lindeboom en Chiel Pasman verlieten geblesseerd het veld. Daarna ontbrandde de wedstrijd tot aan de rust (2-2). In de tweede helft wist alleen OZC nog te scoren, uit een penalty (2-3). Kansjes over en weer plus nog enkele hachelijke slotsecondes konden daar verder geen verandering meer in brengen.

OZC-trainer Hanekamp was na afloop een gelukkig trainer: ‘Het was moeizaam, maar ik denk dat we terecht gewonnen hebben. We hebben ASC’62 zelf in de wedstrijd geholpen door twee tegengoals weg te geven. Ik vond ons voetballend echter beter. En in een laatste fase gaan zij met lange ballen nog een gelijkmaker forceren, die kan dan voor hen nog maar zo goed vallen. We hadden daarin naar mijn idee nog meer druk vooruit moeten geven. Onze aanvallers lopen dan nog wel eens te ver terug. ‘

Middenvelder Koen Tip van de Ommense ploeg kon het verhaal van zijn trainer beamen. De aanstaande vader tekende persoonlijk voor de mooiste treffer van de middag. Nadat ASC’62 de stand op 1-0 had gezet (doelpunt Matthijs van Gelder) ‘schoof’ Tip de bal met zijn mindere linkerbeen prachtig in de bovenhoek. ‘Ik zag wat benen voor me en een klein gaatje in de lange hoek die vrij was. Vervolgens kon ik hem geplaatst via de paal binnenschieten.’ Tip speelde overigens vanmiddag weer vertrouwd op het middenveld, na vijf wedstrijden in de achterste lijn te hebben gestaan. Trainer Hanekamp kon namelijk weer beschikken over Jurrian IJzebrink, waardoor Tip doorschoof naar het middenveld.

Vlak na de 1-1 was de koek nog niet op voor de rust. Frank Jansen bracht OZC in de 45e minuut zelfs op voorsprong. Uit een goede aanval wist de aanvaller de bal bekeken achter ASC’62-doelman Roeberts te schieten (1-2). Praktisch voordat OZC klaar was met juichen, tekende Matthijs van Gelder voor zijn tweede van de middag (2-2). Een mooie voorzet van Piet de Jong bracht Van Gelder in stelling.

Na rust ontstonden kansjes over en weer. ASC’62-trainer Waaijer probeerde met zijn ploeg voor de overwinning te spelen, maar dit mislukte. ‘Met de 2-2 vlak voor rust gingen we met een lekker gevoel de kleedkamer in. Echter moest ik door twee noodgedwongen wissels wel aanvallers op het middenveld posteren, dit hebben we in de rust wat proberen om te zetten. We hoopten met 1 op 1 momenten toch een winnende treffer te forceren.’

Deze treffer viel wel, maar helaas voor Waaijer en zijn team viel deze aan Ommense zijde. OZC-aanvaller Redmar Roelofs werd tien minuten voor tijd gevloerd door de Dalfser verdediging. Rick Nieuwenhuis wist het buitenkansje te benutten (2-3). ‘Een terechte penalty, al hadden wij er voor rust dan ook één moeten hebben. Voetballend gezien heeft OZC vandaag terecht gewonnen, wat kansen betreft vond ik dat wij in het voordeel waren. Op het laatst gokken we nog wel met vrije trappen rond hun strafschopgebied, eentje belandde er nog op de paal. Helaas zat het daarin niet mee vandaag’, besluit Waaijer.

ASC’62-OZC Ommen 2-3

29′ 1-0 Matthijs van Gelder
41′ 1-1 Koen Tip
45′ 1-2 Frank Jansen
45′ 2-2 Matthijs van Gelder
83′ 2-3 Nieuwenhuis (pen)

Volgende is er een inhaal/bekerprogramma. Beide ploegen zijn dan vrij. OZC Ommen oefent as. donderdag in en tegen Lemelerveld.