Het zal geen seizoen worden waar men het meest trots op is in de geschiedenis van OZC Ommen. Ondanks veel tegenslagen en moeilijkheden, kan de Ommense formatie komende zaterdag toch nog een prettige wending aan het einde van het seizoen geven: klassebehoud in de tweede klasse. Zeker is dit allerminst.

We pakken de draad op twee wedstrijden voor het einde van de competitie in de tweede klasse (trainer Booijink is net na de winter al vertrokken). Met nog twee wedstrijden te gaan heeft OZC een voorsprong van vijf punten op een nacompetitieplek die dwingt tot een verlenging van het seizoen. OZC heeft nog wel een lastig programma, maar lijkt het wel te redden.

Niets blijkt minder waar. Twee wedstrijden later (na een 2-3 verlies tegen Gazelle Nieuwland en directe concurrent ON Almelo met 1-0) wordt men toch nog gedwongen tot nacompetitie. De Ommenaren van interim-trainers Marinus Dunnewind en Pascal Weteringe weten zich echter snel te herpakken met een 4-0 en 2-0 overwinning op streekgenoot Gramsbergen.

Door de dubbele winst op Gramsbergen werd derdeklasser IJVV afgelopen zaterdag ontvangen op sportpark Westbroek. OZC toonde de tweede helft karakter door een 1-3 achterstand recht te trekken tot 3-3. Hierdoor zal komende zaterdag essentieel worden voor de Geel-Zwarten. Bij winst in IJsselmuiden is men verzekerd van nog een seizoen tweede klasse. D’r op of D’r onder dus.