Treffers Tip zetten OZC op juiste spoor, ASC’62 speelt gelijk

In 2H won OZC Ommen vandaag met 5-2 in eigen huis van Kloosterhaar. ASC’62 moest uit tegen Hulzense Boys de punten delen, na lang met tien man te hebben gespeeld na een rode kaart: 2-2.

OZC-trainer Han Hanekamp was duidelijk na afloop van het duel: ‘Onze eerste helft was slecht, de tweede helft beter, waardoor we de winst hebben behaald.’ OZC kwam na een aardige openingsfase op achterstand door een taxatiefout in de achterhoede (0-1, Mark Boshove).

Na de gelijkmaker (1-1) van Rick Nieuwenhuis┬ákreeg de ploeg van Han Hanekamp opnieuw een domper te verwerken (1-2, Ivar Nijboer). ‘In die fase tot de rust was ons voetbal niet goed. We hebben de rust echt gebruikt om elkaar weer op scherp te zetten.’

Deze theepauze had effect op de Ommenaren want de tweede helft liep het beter. Mede door twee treffers van middenvelder Koen Tip zat OZC op rozen. ‘Vooral de 2-2 van Koen was een beauty en prima voor onze moraal. Na een dribbel in hun strafschopgebied stift hij de bal over de keeper, dat was genieten’, zag zijn trainer. Tien minuten voor tijd wist Rick Nieuwenhuis zijn tweede van de middag te maken (4-2). Nick Hekman voegde er in blessuretijd nog een treffer aan toe (5-2).

Hulzense Boys-ASC’62 2-2
De eerste helft bracht ASC’62 de 0-1 via Stefan Holsappel op aangeven van Chiel Pasman.

Tien minuten na rust ontving deze zelfde Pasman de rode kaart, waardoor de Dalfsenaren met tien spelers verder moesten. De 1-1 was het gevolg (doelpunt Gregor van der Zande). Toch weet de ploeg van Marcel Waaijer weer op voorsprong te komen. Matthijs van Gelder benut na een uur spelen een penalty (1-2). Peter Stiekema zet vervolgens de eindstand een kwartier voor tijd op 2-2. De Dalfsenaren stonden in het laatste deel met de rug tegen de muur, maar wisten toch een puntje over te houden aan het duel.

ASC’62 heeft na vandaag zes punten uit zeven duels. OZC heeft er tien uit een zelfde aantal wedstrijden. Volgende week zaterdag staat de Vechtdalderby gepland: ASC’62-OZC Ommen.

Foto: Arno Sandink (Hulzense Boys-ASC’62)