OZC gemakkelijk voorbij Kloosterhaar (4-1)

Het duel in Kloosterhaar aan het begin van het seizoen, werd een moeizame overwinning in blessuretijd (1-2). Vandaag ging het een stuk makkelijk voor de mannen van trainer Han Hanekamp. OZC won met 4-1 en haakt aan in de top-5 van 2H.

‘Vorige week tegen FC RDC hadden we vooral moeite met het doorvoetballen op de helft van de tegenstander. Daar hebben we deze week over gesproken. De aanvallers hebben het vandaag prima gedaan’, complimenteert OZC-aanvoerder Buitenhuis zijn voorste linie. ‘We kwamen snel 2-0 voor in de wedstrijd, na mooie aanvallen. De eerste goal mocht ik maken. De tweede was écht een prima aanval, die kon worden afgerond door Bram van Rijn.’

Na rust wist Rick Nieuwenhuis de ploeg uit een rebound naar een veilige 3-0 te schieten, waardoor het duel gespeeld leek. Diezelfde Nieuwenhuis kreeg echter twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart, waardoor OZC het einde van de wedstrijd met tien man moest eindigen. Vijf minuten voor tijd maakte Kloosterhaar via een kopbal van Dennis Jurgens nog de 3-1. Buitenhuis weet in blessuretijd zelf de eindstand te bepalen op 4-1: ‘We zijn met een man minder niet echt in de problemen geweest.’

Vandaag miste OZC spits Redmar Roelofs. Hij heeft een hersenschudding, die werd opgelopen in het duel van vorige week. Middenvelder Hogenkamp kon niet spelen vanwege een ongelukje in de bouw.

OZC heeft nu 25 punten uit vijftien duels. Door de winst van vandaag haakt men aan bij de top-5 in 2H. Volgende week speelt de ploeg van Hanekamp uit tegen hekkensluiter Olympia’28 uit Hasselt.

Foto’s: Henk van Elburg (OZC Ommen)