OZC kan ‘code’ KHC niet kraken (2-2)

Na een 2-0 verliespartij in Kampen speelde OZC Ommen gisteren, in het nacompetitieduel tegen KHC met 2-2 gelijk. Het was te weinig voor de ploeg van trainer Han Hanekamp om door te gaan naar de finaleronde voor promotie naar de 1e klasse.

Het begin leek goed voor OZC. Na zeven minuten kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Uit een scrimmage maakte Steven Warmelink de openingstreffer. Echter was het KHC dat na een kwartier spelen weer orde op zaken zette: Maurice Hofstra tekende voor 1-1. Dit was tevens de ruststand in een verder gelijkopgaande eerste helft.

In de tweede helft had OZC niet meer het vermogen om tegen de Kampense ploeg een vuist te kunnen maken die zou leiden tot een voorsprong of nog meer. Jeffrey van der Vlist maakte 1-2 na een mooie pass van Jaron de Lange, waarmee de opdracht voor de Ommense ploeg een kwartier voor tijd wel heel lastig werd. Kort voor het affluiten maakte Rick Nieuwenhuis nog wel de 2-2, maar dit was te weinig om door te gaan voor de geel-zwarten.

Volgend seizoen zien we OZC Ommen weer terug in de tweede klasse. KHC Kampen maakt zich op voor de finale: een dubbele confrontatie met Blauw Geel’55.