Maikel Velt velt OZC Ommen in slotsecondes (1-2)

De klok stond al op 91 minuten toen Maikel Velt namens Hulzense Boys nog de 1-2 wist te maken. Hij dompelde OZC in rouw. Volgens de trainer van de Ommenaren Han Hanekamp had zijn ploeg minimaal een punt verdiend: ‘We hebben niet slecht gevoetbald. We wilden vandaag ook weer de wedstrijd verdedigend controleren, dat is best goed gelukt. De wedstrijd werd echter op details bepaald.’

‘We hadden het in het eerste halfuur moeilijk. Voor Hulzense Boys viel dan ook de 0-1. Tegen het einde van de eerste helft kregen we meer grip’, weet Hanekamp. Zijn ploeg zag dat Kevin Bokdam de 0-1 namens de gasten op het bord had gezet. Dit was tevens de ruststand.

‘Na rust werd het een andere wedstrijd. Na een uur spelen maakte verdediger Steven Warmelink (foto) uit een corner de gelijkmaker. Daarna hadden we de mogelijkheid om op 2-1 te komen. Helaas gebeurde dat niet. Zo schoten we nog een keer op de paal en redde hun keeper ook een paar keer goed. Zij maakten de 1-2 in de slotsecondes, heel zuur, want we hadden meer verdiend’, besluit Hanekamp.

OZC ziet door het verlies tegenstander Hulzense Boys een gaatje slaan. Hulzense Boys staat op de zesde plaats in 2H met 30 punten uit 17 duels. OZC staat op de zevende plek met 25 punten.

Volgende week speelt OZC in Hoogeveen tegen De Weide.