Als Sallander zegt het u misschien niet zoveel, maar het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi (PWZ) is in Drentse begrippen een gigantisch zaalvoetbaltoernooi voor standaard-veldteams. Maar liefst 100 ploegen spelen in een voorronde in 20 sporthallen in 20 poules om de titel van dit (veelal) Drentse zaalvoetbaltoernooi. De mannen van tweedeklasser OZC uit Ommen zijn momenteel nog ongeslagen en spelen morgen (zaterdag 29 december) in de halve finale.

Op 22 december startte OZC Ommen, onder tegenvallende belangstelling in de eigen sporthal De Carrousel de voorronde van het PWZ toernooi. Gelegenheidscoaches Dennis van Dijk en Emiel Maat zagen dat er deze avond geen vuiltje aan de lucht was. Achtereenvolgens werden Balkbrug (4-0), Hector (4-0), Lemele (7-0) en DOS’37 (6-2) verslagen. Rick Nieuwenhuis en Redmar Roelofs waren (als topscoorders deze avond) goed voor ieder zes goals.

Gisteren (donderdag 27 december) stond, ook in Sporthal de Carrousel, de kwartfinale op het programma. Wederom pakten de Ommenaren het ticket naar de volgende ronde. Beilen (5-0), Kloosterhaar (1-0), Drienerlo (2-1) en Bergentheim (1-0) werden vakkundig aan de kant gezet.

Het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi, dat voor de 36e keer wordt georganiseerd, kende overigens in seizoen 1982/1983 een Sallandse winnaar: Rohda Raalte. Het toernooi dat traditiegetrouw de sporthallen (zeker in de halve finale en finale) laat uitpuilen, kan mogelijk wel weer een Sallandse winnaar krijgen. OZC Ommen heeft namelijk nog geen puntverlies geleden. Vorig jaar werd OZC in de halve finale uitgeschakeld, men moest toen zijn meerdere erkennen in MSC. Deze editie een mooie kans op revanche tegen de Meppeler ploeg.

Morgen (zaterdag 29 december vanaf 17.30u) ontmoet OZC namelijk in de halve finale: MSC, Hoogeveen, Valthermond en HODO. De wedstrijden worden gespeeld in Sporthal De Citadel in Dedemsvaart.

Foto: OZC-speler Redmar Roelofs haalt, in de voorronde, uit op het doel van Balkbrug. Bron foto: Gruble via www.vvozc.nl  WJvDfilm