OZC haakt af bij top-6 door verlies bij De Weide (2-0)

OZC behaalde voor de winterstop de eerste periodetitel, maar heeft na de ‘winterpauze’ zijn draai nog niet gevonden. Uit vijf competitieduels in 2H werden er vier verloren en slechts één gewonnen. Zaterdag ging het in Hoogeveen tegen nummer twaalf De Weide mis (2-0).

De Weide had zaterdag het belang van het duel prima door. Door een twaalfde positie, die aan het einde van het seizoen dwingt tot het spelen van nacompetitie, kon de thuisploeg bij winst aansluiting houden bij de ‘veilige’ tiende positie. OZC wilde aansluiting houden met de top in 2H, maar werd overdonderd door de thuisploeg. Dat het bij rust slechts 1-0 was, kwam door enkele prima reddingen van OZC-doelman Magsino (foto). Na twintig minuten scoorde Mitchell Luchtenberg de enige treffer van het eerste bedrijf (1-0). Hij schoof de bal beheerst langs Magsino.

Na een uur spelen kregen de Ommenaren meer grip op de wedstrijd, wat leidde tot enkele kansen. Het bleek echter te weinig om het De Weide-doelman Blanken te lastig te maken. Vervelend was het dan ook dat verdediger Steven Warmelink van het veld werd gestuurd met een rode kaart. Hij zou volgens scheidsrechter Meijer nagetrapt hebben. Met tien spelers probeerde OZC nog wel een doelpunt te forceren, maar stuitte men meerdere malen op sluitpost Blanken. In de absolute slotfase schoot Van der Sleen namens de thuisploeg een vrije trap prachtig binnen (2-0), waarmee het verzet was gebroken.

Door de nederlaag is het ‘gat’ voor OZC tot de zesde plaats gegroeid tot zeven punten. Met 25 punten uit 18 duels staat men op de zevende plaats.

Komende zaterdag is OZC vrij. Die week erop speelt men de ‘Vechtdal-derby’ thuis tegen ASC’62.