OZC grijpt strohalm, ASC’62 krijgt het benauwder

In 2H is het zowel bovenin als onderin nog ongemeen spannend. Voor OZC en ASC’62 is het helaas de strijd onderin die nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Zowel directe degradatie als het spelen van nacompetitie is voor beide ploegen nog in beeld. OZC zakte weg, maar pakt vandaag een strohalm (2-3). ASC’62 verloor in Doetinchem (5-2).

OZC won knap in en tegen Hellendoorn. De ploeg van interim-trainers Warmelink en Maat leidde bij rust met 1-3. Ongekende weelde voor de ploeg die 7 maart voor het laatst won (1-3, Kloosterhaar). Nicky van Rijn maakte de openingstreffer (0-1), waarna de thuisploeg via Ruben Hendriks gelijk maakte (1-1). Voor rust wisten opnieuw Van Rijn en Jurrian IJzebrink (1-3) het net te vinden.

Na rust wist Stefan Tuink (2-3) het nog spannend te maken, ondanks dat Hellendoorn met tien spelers op het veld stond na een rode kaart. Het verlossende eindsignaal betekende echter drie hele belangrijke punten voor de Ommenaren en daardoor de aansluiting met plaats elf en tien. OZC heeft 23 punten uit 23 duels. Komende zondag speelt men thuis tegen koploper Be Quick’28. De Zwollenaren speelden vandaag overigens verrassend gelijk tegen hekkensluiter Kloosterhaar (3-3).

ASC’62 staat op een tiende plaats in 2H en kijkt ook vandaag nog steeds angstvallig omlaag. Het gaatje tot nacompetitieplaats elf is slechts twee punten. Vandaag verloor de ploeg van trainer Marcel Waaijer met 5-2 van DZC’68. Bij rust was het in Doetinchem 1-1. Na rust liep de thuisploeg uiteindelijk uit naar 5-2. Doelpunten namens de Dalfsenaren werden gemaakt door Joren Drost en Matthijs van Gelder. ASC’62 heeft 26 punten uit 23 duels.

Komende zaterdag speelt ASC’62 thuis tegen IJVV.