Het was het laatste officiele weekend van het seizoen 2011/2012. Voor enkele clubs uit Salland stond er nog veel op het spel. Uiteindelijk waren het OZC en USV die het prettigst zullen terugkijken op dit weekend.

OZC redt het op het nippertje
OZC speelde in IJsselmuiden de beslissende finale-wedstrijd tegen IJVV. De IJsselmuiders konden promoveren, waar OZC Ommen wilde voorkomen dat men degradeerd naar de derde klasse. Het eerste duel eindigde in 3-3. Gisteren zat er in ieder geval genoeg spanning op het duel. De eerste helft kon Nicky van Rijn namens de Ommenaren simpel IJVV-keeper Meuleman omspelen en 0-1 aantekenen. Het duel leek kort na rust gespeeld toen Sander Biemans uit een rebound simpel 0-2 kon aantekenen. IJVV zette echter nog aan en maakte uit de ‘kluts’ 1-2. Na 1-3 ( door Bram van Rijn) moest OZC toch nog een tegentreffer toestaan, waardoor 2-3 de uiteindelijk eindstand werd. Vreugde aan de zijde van OZC, die na een zwaar en wisselvallig seizoen opgelucht konden ademhalen.

OZC speelt ook komend in de tweede klasse !

Klik hier om de samenvatting van deze wedstrijd op RTV Oost te bekijken.

USV brengt SV Broekland in rouw
SV Broekland was zeer dichtbij de vierde klasse. De Broeklanders hadden in het eerste finaleduel USV op een 2-2 stand gehouden, waardoor een overwinning in de thuiswedstrijd voldoende moest zijn voor een ticket richting de vierde klasse. Het liep echter anders. De ervaren Stefan Buitenhuis (oa. ex- GA Eagles, HHC en WHC) wees USV de weg door in de 13e minuut de openingstreffer te maken. Deze prima start gaf de Nieuwleusenaren vleugels, zeker toen Rick Timmerman ook nog eens 0-2 aantekende. SV Broekland vocht voor rust nog terug. Door een goal van Mathijs Elshof werd het de tweede helft daardoor nog ongemeen spannend. Na rust vielen er echter geen goals meer, waardoor de eindstand (1-2) voldoende bleek voor USV om een plek in de vierde klasse veilig te stellen.

SV Broekland zal de wonden likken en met een talentvolle selectie, die volgend seizoen flink wordt versterkt met ervaren spelers ( Koerhuis, Ten Klooster en Jansen), opnieuw een goede poging doen om naar de vierde klasse te promoveren. Voor SV Broekland-trainer Plagman was het in ieder geval zijn laatste wedstrijd. Na vier seizoenen vertrekt de oefenmeester naar SV Raalte.