OZC doelpuntloos tegen De Weide, ASC’62 1-1 in Dieren

OZC Ommen speelde vanmiddag doelpuntloos gelijk in het thuisduel tegen De Weide (0-0). Na het verlies van vorige week tegen Hulzense Boys (5-3) pakt de ploeg van trainer Han Hanekamp in ieder geval een puntje.

OZC-doelman Magsino (foto) zag met een gelijkspel een terecht uitslag: ‘In de zeventigste minuut krijgen wij een strafschop. Redmar Roelofs werd gehaakt, waarna Floris Buitenhuis de strafschop nam. Helaas schoot hij in de handen van de keeper waardoor het 0-0 bleef.’

De doelman moest in de slotminuten zelf ook nog aardig aan het werk: ‘Een bal belandde via de lat voor de voeten van één van hun aanvallers. Vervolgens schoot hij van dichtbij op mijn voeten. Onze trainer zei na afloop ook dat vorig seizoen deze bal er waarschijnlijk was ingevlogen.’

Magsino doelt hiermee op de pech die de ploeg vorig seizoen nog wel eens parten speelde. Dit seizoen blijft OZC in ieder geval na de drie overwinningen in de eerste drie wedstrijden bovenin meedoen in de 2e klasse H.

ASC’62 laat Dieren zelf ontsnappen
De Dalfsenaren gingen op bezoek bij vv Dieren. In de tweede helft kreeg Piet de Jong een uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg ASC’62 op een 0-2 voorsprong te zetten middels een penalty. In de eerste helft had Joren Drost de blauw-witten al op 0-1 gezet. Helaas voor ASC’62 en Piet de Jong mistte hij de strafschop (via de lat over), waarna Dieren terugkwam in het duel en 1-1 als eindstand op het bord zette.

Volgende week speelt OZC de derby in Dalfsen tegen ASC’62.

Foto: Henk van Elburg (www.vvozc.nl)