OZC speelt twee wisselende helften op ‘Dierendag’

Op Dierendag spelen tegen vv Dieren. Dat moet vandaag tot de nodige geintjes hebben geleid in Ommen. Toch viel er in de rust (0-1) van het thuisduel voor de Ommenaren weinig te lachen. ‘De eerste helft hebben we slecht gespeeld. Het was lastig te verklaren waar dit aan lag, maar duidelijk was dat het anders moest’, zag OZC-trainer Han Hanekamp (foto). Het duel eindigde uiteindelijk in 2-2.

Zowel Dieren als OZC stonden voorafgaand aan het duel in 2H er niet al te rooskleurig voor. Beide ploegen wonnen eenmaal en verloren deze competitie al driemaal. ‘Na een vrije trap stonden we na een kwartier spelen met 0-1 achter. Verder kan ik alleen zeggen dat we slecht speelden de eerste helft. De tweede helft was duidelijk anders. Jurrian IJzebrink maakte snel gelijk in de tweede helft. Toen hadden we ook het betere van het spel’, analyseert Hanekamp.

Ondanks het verbeterde spel kregen de Ommenaren wel de 1-2 te verwerken. ‘Dat was nogal een domper, zeker omdat de treffer via een speler van hen nogal op toeval leek.’

De mentale weerbaarheid van de thuisploeg bleek echter aanwezig te zijn. ‘Opnieuw Jurrian IJzebrink maakte 2-2 tien minuten voor tijd. Dieren kreeg overigens daarvoor nog een goede kans op de 1-3. Echter na de 2-2 kregen wij nog de grootste kansen op de overwinning. Er zat dan net nog een teentje of een voet van hen tussen. Op basis van de tweede helft hadden we het duel en de drie punten naar ons toe moeten trekken’, besluit de OZC-trainer.

Komende zaterdag speelt OZC het uitduel tegen Hulzense Boys.