OZC verliest thuis van Den Ham (1-2)

‘Het was van beide kanten geen goede wedstrijd. Uiteindelijk kwamen wij nog op voorsprong, maar gaven dit snel weer weg’, vertelt OZC-trainer Han Hanekamp (foto) na afloop van het thuisduel tegen Den Ham (1-2).

OZC heeft een (1e) periodetitel op zak en lijkt zich vijf wedstrijden voor het einde te kunnen richten op de nacompetitie. ‘We moeten nog punten pakken, zo kunnen we ook met een goed gevoel de nacompetitie in. Vandaag ging het gelijk op en gebeurde er eigenlijk niet zoveel.’

Rick Nieuwenhuis zette na een uur spelen, middels een penalty, de Ommenaren nog wel op een 1-0 voorsprong. ‘Na een paar minuten lag de 1-1 er alweer in en waren we weer terug bij af’, wist Hanekamp. Tim Nijzink maakte namens Den Ham de gelijkmaker. Tien minuten later werd het nog erger voor de thuisploeg toen Robin Bergins de 1-2 op het scorebord zette. OZC kreeg daarna nog mogelijkheden maar bleef met lege handen achter.

Den Ham staat met 27 punten nog één punt achter op OZC, dat met 28 punten op een achtste plek staat in 2H. De elfde plek (nacompetitie) wordt bezet door Kloosterhaar met 22 punten.

Komende zaterdag is OZC vrij van competitievoetbal, men oefent dan wel tegen DOS Kampen. Die week daarop speelt men weer in de competitie in en tegen Dieren.