ASC’62 weet geen antwoord op feller OZC (2-0)

OZC won vandaag de Vechtdal-derby van ASC’62. De Ommenaren waren met name in de eerste helft een stuk feller, waardoor uiteindelijk een 2-0 eindstand op het scorebord stond. Belangrijke punten voor de ploeg van trainer Han Hanekamp die na een slechte reeks wedstrijden weer ‘lucht’ heeft tot de onderste ploegen in 2H.

Op voorhand leek alles erop te wijzen dat ASC’62 zou winnen bij OZC. De ploeg uit Dalfsen is in uitstekende vorm, men won alle vijf wedstrijden na de winterstop en draait bovenin mee. OZC heeft te kampen met blessures en een schorsing en won slechts eenmaal na de winterstop. Uiteindelijk bleek maar weer dat statistieken vooraf weinig zeggen.

De bezoekers hadden vandaag wel de eerste grote kans. OZC-doelman Magsino moest tweemaal (uitstekend) redden op een schot van Matthijs van Gelder en de rebound van Piet de Jong. Daarmee had de ploeg van trainer Marcel Waaijer de gewenste 0-1 na een kwartier spelen kunnen hebben. ASC’62 zakte in en liet OZC het spel maken. Dat spel kwam echter traag op gang tot de reddingen van Magsino. Vanaf dat moment leken de Ommenaren feller. Het spel werd sneller verplaatst en de ’tweede ballen’ op het middenveld werden meer gewonnen.

In de 26e minuut profiteerde, na goed doorkoppen van spits Woesthuis, Rick Nieuwenhuis van de eerste kans voor OZC (1-0). Nieuwenhuis draaide weg van verdediger Bart Lindeboom, die zijn 250e wedstrijd voor ASC’62 speelde, en wist met de buitenkant van de voet de openingstreffer te maken. Lindeboom rekende op zijn keeper Roeberts en andersom. Na deze treffer bleef de thuisploeg de controle over de wedstrijd houden.

Opnieuw Nieuwenhuis maakte tien minuten voor rust de 2-0. De middenvelder ontsnapte aan ASC’62-verdediger Bredewold en schoot niet hard, maar geplaatst raak (2-0).

Na de thee bracht trainer Waaijer gelijk Ard Slot in het veld. Toen hij na een uur spelen ook Lindeboom en Drost bracht begon er een ‘vuurtje’ ┬áte ontstaan bij ASC’62. De ploeg speelde meer naar voren, maar kreeg nog steeds geen grote kansen. Hoge ballen op de Dalfser spitsen Van Gelder en De Jong leidde niet tot het gewenste resultaat. De wedstrijd werd ook feller en gemener. Scheidsrechter Van Dijk had de handenvol aan gemene overtredingen en irritaties.

De wedstrijd had nog een spannende eindfase kunnen krijgen toen ASC-er Joren Drost hard gevloerd werd in het strafschopgebied: penalty. Dit buitenkansje werd echter niet door Chiel Pasman benut, hij trof de paal. OZC won door met name in de eerste helft te spelen voor wat het waard was.

Volgende week speelt OZC Ommen uit tegen Zwolsche Boys en ASC’62 thuis tegen Drienerlo.