Vechtdal-derby: ASC’62 kiest de juiste afslag, OZC in problemen

Op een koud en winderig sportpark Westbroek in Ommen werd vanmiddag het duel tussen OZC en ASC’62 afgewerkt. Een derby die vooral belangrijk was voor de broodnodige punten in de strijd tegen degradatie in 2H. De gasten uit Dalfsen wonnen met 0-1 en kozen het ‘goede spoor’.

‘De eerste helft hadden we wind mee en verwachtte ik druk op het doel van OZC, maar dat bleef uit. Zij wisten met middenvelders Buitenhuis en Hogenkamp daar prima onderuit te voetballen. In de rust heb ik een omzetting gedaan door Chiel Pasman meer centraal te zetten. Dit ging wel ten koste van mijn aanvoerder, maar het had wel het nodige effect’, zag ASC’62-trainer Marcel Waaijer.

Na een weinig enerverende eerste helft wist Waaijer en zijn ploeg kort na rust inderdaad de 0-1 te maken. Joren Drost bleek achteraf het goudhaantje.

OZC-doelman Mark Knol stond voor het derde competitieduel op rij onder de lat. Hij verving de geblesseerde Rico Magsino. Knol: ‘We creĆ«erden geen grote kansen. Wat ASC’62 wel voorin heeft, jongens met een individueel gevaarlijke actie, dat missen wij op dit moment.’

Door de winst krijgt ASC’62 een ‘boost’ in het zelfvertrouwen, maar ook op de ranglijst. Waaijer: ‘Ik ben blij en opgelucht. Het was moeilijk voetballen vandaag. We hebben het goed gedaan door weinig weg te geven, zelfs toen zij hun verdediger IJzebrink meestuurden bleef het onder controle en hadden we zelf 0-2 kunnen maken.’

Voor de thuisploeg onder leiding van scheidend trainer Han Hanekamp wordt de opdracht steeds lastiger. Alle ploegen in de kelder van 2H, op Dieren na, pakten vandaag de winst. Hierdoor zakt OZC naar de een-na-laatste plaats, die aan het einde van het seizoen rechtstreekse degradatie zou betekenen. Men heeft 19 punten uit 19 duels.

Komende zaterdag is het IJVV-OZC en Kloosterhaar-ASC’62.

Foto’s: Kristian Giesen