OZC in de achtervolging na nederlaag in topper

In 3C was het deze zaterdag ‘SuperSaturday’. De nummers 1 en 2 speelden tegen elkaar, maar ook de nummer drie en vier. Kortom, OZC-Gramsbergen en Bergentheim-Lutten. OZC begon de dag als koploper, maar moet aan het einde van de middag, na een 1-3 nederlaag, in de achtervolging voor het kampioenschap.

Het duel startte met enkele haperingen in de opbouw van de Ommenaren. Toch was de grootste kans voor de thuisploeg via Frank Jansen. Voor een leeg doel schoot hij vanaf ruim dertig meter echter naast het doel van de uitgelopen Gramsbergen-goalie Timmer.

Daarna strafte Arjan Slotman een fout in de opbouw af (0-1). Voor de Gramsbergense ploeg was dit een voorsprong waar men raad mee wist. Met ‘wind mee’ en OZC het spel laten verzorgen, konden de groen-witten naar hartenlust counteren. Veelal werd de lange bal gehanteerd op de gevaarlijke buitenspelers. Toch werd er uit deze situaties niet gescoord, maar was het Roy Seinen die na een halfuur de score verdubbelde uit een droog schot vanaf randje strafschopgebied (0-2).

De spaarzame kansen voor OZC werden goed in het oog gehouden door Rolf Timmer: de doelman van Gramsbergen. Hij was in de tweede helft ook enkele keren goed op zijn post. OZC toonde in dit tweede bedrijf wel meer dadendrang, maar kon de Gramsbergense muur niet slechten. Ook ontbrak op enkele momenten het nodige fortuin. Nadat Hugo Salomons 0-3 maakte in blessuretijd, gaf invaller Niel Koggel de Ommenaren nog enige reden tot juichen (1-3).

Door het verlies moet de ploeg van trainer Marc Lobbert in de achtervolging op Gramsbergen en Lutten. De Luttenaren wonnen in en tegen Bergentheim met 0-2.

De stand: 1. Gramsbergen 23-47, 2. Lutten 23-47, 3. OZC 23-45, 4. Bergentheim 23-41.

3C: OZC Gramsbergen 1-3 (0-2)
3′ 0-1 Arjan Slotman
41′ 0-2 Roy Seinen
90′ 0-3 Hugo Salomons
90′ 1-3 Niel Koggel