Overwintering Overwetering?

Overwetering komt als één van de laatste ploegen in actie in 2013 op de Sallandse amateurvelden. Aanstaande zaterdag speelt de ploeg van trainer Henk van Norel een thuiswedstrijd in de derde (tussen)ronde van de beker. Tegenstander is zaterdag-tweedeklasser Veensche Boys uit Nijkerkerveen, dat in de tweede ronde Heeten na strafschoppen versloeg.

Het verhaal van Overwetering in 2013 is inmiddels bekend. De geel-groenen kennen sportief gezien een fantastisch jaar. In het voorjaar werd men kampioen in de derde klasse, waardoor men voor het eerst in de geschiedenis uitkomt in de tweede klasse. De ploeg uit Olst weet zijn draai in 2J prima te vinden met een zesde plaats, waardoor men zich geen zorgen lijkt te maken over een degradatie in het eerste seizoen. Klein dompertje was de zeer matige vertoning van de ploeg afgelopen zondag in en tegen Schalkhaar (2-1).

In het bekertoernooi staan de geel-groenen inmiddels voor een ontmoeting met de zesde tegenstander van het beker-seizoen. In de poulewedstrijd werden DAVO (1-7), Helios (4-0) en Blauw Wit’66 (3-0) gemakkelijk verslagen. In de knock-out rondes volgden overwinningen tegen Activia (1-2) en KHC (1-0). Via loting werd bepaald dat Overwetering uitkomt in een zogenoemde tussenronde tegen Veensche Boys. De andere Sallandse ploeg, overgebleven in het bekertoernooi, Rohda Raalte ontspringt deze ‘dans’ en is zeker van de vierde ronde. De loting van de vierde en vijfde ronde vindt overigens plaats op woensdag 8 januari (20u) op de Vitesse Academy in Arnhem.

Dan naar tegenstander Veensche Boys. De ploeg van trainer Wim van ’t Westeinde is de trotse koploper van 2G. Opvallend is dat Veensche Boys (27 punten) onder andere met KHC (24 punten) is verwikkeld in een kampioenstrijd. KHC was de tegenstander van Overwetering in de tweede ronde. Veensche Boys versloeg KHC vorige maand in een onderling duel met 3-1, maar kon vervolgens drie competitiewedstrijden niet meer winnen, waardoor men de concurrentie ziet naderen. Topscoorder bij de Nijkerkerveners is Robin van de Brom met 14 competitietreffers in 13 wedstrijden, gevolgd door Ferdi van de Pol met 9 treffers.

In het bekertoernooi verloor Veensche Boys het eerste pouleduel van Unicum (2-1) en leek het bekeravontuur al ten einde. Toch bleken de andere uitslagen gunstig te vallen en na eigen winst op Zeewolde (2-1) en Lelystad (5-2) werd alsnog de eerste ronde bereikt. In die eerste ronde schakelde de ploeg Topklasser FC Lienden uit (3-2), na met 0-2 achter te hebben gestaan. In de tweede ronde ontmoette het Heeten. De ploeg van trainer Marco Onderberg werd uiteindelijk na het nemen van strafschoppen door de ploeg uit Nijkerkerveen naar huis gestuurd. In de reguliere speeltijd werd het 0-0.

Zaterdag in Olst treffen twee ploegen elkaar die beiden met een ‘rotgevoel’ hun laatste competitiewedstrijd van 2013 eindigden. Wie van de twee overwintert en gaat met een beter gevoel de winterstop in?

Scheidsrechter van het bekerduel is de heer Beldman.

Overwetering-Veensche Boys, zaterdag 21 december aanvang 14.00u.

Volg de laatste ontwikkelingen ook via Twitter: @sallandvoetbal en alle uitslagen via #svlive