Overwetering wint ‘zuinige’ derby in Wijhe (0-1)

Ronnie Haverkamp werd uiteindelijk matchwinner van ‘El Classico aan de IJssel’. In Wijhe versloeg Overwetering de rood-witten met 0-1. Haverkamp wist na een halfuur spelen de eindstand op het bord te zetten. Ondanks dat Overwetering, doordat het al driemaal had gewisseld, in de slotfase met tien spelers verder moest, kon thuisploeg Wijhe’92 geen vuist maken (0-1).

Wijhe’92 kijkt met een zuur gevoel terug op de thuiswedstrijd tegen de ‘buren’ uit Olst. Na afloop waren de complimenten over het spel voor de Wijhenaren, maar de punten voor de Olstenaren. Ronnie Haverkamp wist na een halfuur spelen raad met een verdwaalde lange bal en zette zijn ploeg op voorsprong (0-1).

Na rust bleef Wijhe’92 kansen creëren, maar kwam niet tot afronding. Vanaf de zijkanten werden de voorwaartsen bediend, maar viel de bal niet achter Overwetering-doelman De Graaf. De doelman speelde overigens door een voetblessure van eerste doelman Hafkamp. Overwetering hield stand, waardoor de drie punten en een plek bovenin de middenmoot van 2J een feit is.

Wijhe’92 heeft met 25 punten, twee punten voorsprong op nummer elf Schalkhaar. Een stek die aan het einde van het seizoen dwingt tot nacompetitie. Overwetering heeft inmiddels 29 punten en een zesde plek in handen.

Komende zondag zijn beide ploegen vrij en staat die week erop op het programma: Overwetering-SDC’12 en Voorwaarts-Wijhe’92.

Beluister ook de reacties van Wijhe’92-trainer Peter Jansen: link en Overwetering-trainer Henk van Norel: link. Gemaakt door de mannen van Airplay Sport.

Foto’s: Rijk van den Berg (Wijhe’92)