Overwetering wint knap bij koploper Tubantia

Weinig voorspellers hadden zondag in 2J een ’twee’ ingevuld op het toto-formulier bij het duel tussen Tubantia en Overwetering. De ploeg van trainer Henk van Norel won echter wel knap met 0-1 en boekte drie belangrijke punten. Paulino Kifeta scoorde in de tweede helft op prachtige wijze de enige treffer van de middag.

Overwetering-doelman Hafkamp moest de eerste helft driemaal handelend optreden. Een actie daarvan was het stoppen van een penalty. Hierdoor werd met 0-0 de rust bereikt.

Na rust toonde Tubantia niet de ‘power’ die het vaker dit seizoen wel toonde. Overwetering bleef verdedigend makkelijk overeind en wist men zelfs de enige treffer van de middag te maken. Paulino Kifeta ramde de bal vanaf rand zestien schitterend in de bovenhoek achter Tubantia-doelman Olde Hendriksman (0-1).

In de slotfase wist de ploeg uit Olst ondanks een man minder (rode kaart Dennis Lokate) te overleven. Een knappe overwinning was het gevolg! Overwetering heeft nu 14 punten uit 14 wedstrijden en klimt naar de veilige plek tien in de 2J.

Komende weekend is Overwetering vrij. Die week daarop speelt men thuis tegen Lemelerveld.

Beluister ook de reactie van Overwetering-trainer Henk van Norel gemaakt door AirplaySport.

Bekijk ook onderstaande beelden van het duel gemaakt door TubantiaTV.