Het paasweekend kan een prachtige aanloop worden naar het topduel volgende week in de 3e klasse B: Helios-Overwetering op 7 april. Dit kan een prachtig affiche worden mits huidige nummer twee Overwetering komend paasweekend de jacht opent op Helios, door beide duels te winnen (tegen SV Zwolle en Epe).

Voor het eerst weer terug in de derde klasse, na zes seizoenen afwezigheid, beleeft Overwetering glorietijden. Mochten de Olstenaren als tweede eindigen dit seizoen dan evenaart men het clubrecord van seizoen 2004/2005. Hoger dan deze tweede plek in de derde klasse eindigde men kijkend in een archief vanaf 1972 sowieso nooit. Ervan genieten is natuurlijk mooi, maar als je kort voor het einde meedoet voor de hoofdprijs wil je deze als sportman ook grijpen!

Om een gooi te doen naar een verrassende titel in 3B moet de ploeg van trainer Henk van Norel zaterdag eerst het inhaalduel thuis tegen SV Zwolle winnen. Mocht dit lukken dan staat men, met een gelijk aantal wedstrijden drie punten achter op koploper Helios. Gezien het resultaat in de uitwedstrijd moet het mogelijk zijn om SV Zwolle te verslaan. In Zwolle werd het eind september 1-3, doelpunten Van Gurp, Kifeta en Hekman aan Olster zijde.

Trainers en spelers zullen naar de buitenwereld prediken ‘van wedstrijd tot wedstrijd te kijken’, maar de mannen van Overwetering zullen ongetwijfeld ook met een schuin oog richting paasmaandag kijken. Men speelt dan zelf bij nummer zes Epe een lastige uitwedstrijd, koploper Helios speelt tegen nummer vier in Apeldoorn tegen Robur et Velocitas. Buiten zelf dan weer naar de koploper te kijken, voelt men in Olst ook de hete adem van nummer drie Schalkhaar in de nek.

Het kan een mooi, maar in ieder geval spanningverhogend weekend worden voor Overwetering. De jacht op Helios is geopend!

 

Programma zaterdag 30 maart 3e klasse B:

Vaassen-De Gazelle
Overwetering- SV Zwolle
ZVV’56-Albatross

Programma maandag 1 april 3e klasse B:

Heerde-ZVV’56
De Gazelle-Koninklijke UD
Robur et Velocitas-Helios
Albatross-Schalkhaar
SV Zwolle-Vaassen
Epe-Overwetering


Stand top-5 in 3e klasse B (per 28 maart):

1 Helios 16-40
2 Overwetering 15-34
3 Schalkhaar 15-33
4 Robur 15-29
5 Vaassen 14-21