Overwetering-Wijhe’92: Wie wordt trots aan de IJssel?

Na afloop van vorig seizoen werd er van gedroomd en zeker op gehoopt. Een gemeentelijke derby in de gemeente Olst-Wijhe tussen Overwetering en Wijhe’92. Zondag 6 oktober is dit ook een feit in de 2e klasse J waar beide teams dit seizoen in uitkomen.

De confrontatie tussen de twee buren is zondag de eerste sinds het seizoen 2005/2006. Dat duel werd door Wijhe’92 met 1-0 gewonnen, waardoor de Wijhenaren naar de 3e klasse promoveerden en Overwetering degradeerde naar de 4e klasse. De laatste reguliere competitie ontmoeting tussen de buren dateert uit het seizoen 2003/2004 waarin beide teams uitkwamen in de 4e klasse. Dat seizoen werd Overwetering kampioen. Tegenstrijdig daaraan was dat Wijhe’92 dat seizoen degradeerde naar de 5e klasse. In dat bewuste seizoen won de ploeg uit Olst allebei de confrontaties nipt. In Wijhe werd het 0-1 voor de geel-groenen en in Olst ging de winst met 3-2 ook naar Overwetering.

Wat wordt het zondag?

Overwetering-Wijhe’92, zondag 6 oktober 14.00u. 

De collega’s van Airplay Sport maakten een uitgebreide voorbeschouwing. Zij zijn ook komende zondag met een live-radioverslag aanwezig bij het duel!

Foto: Rijk vd Berg (Wijhe’92-WVV’34)