Overwetering verliest thuis van Voorwaarts Twello

Overwetering verloor zondag op eigen veld met 1-3 van Voorwaarts Twello. Na een 1-1 ruststand wisten de gasten uiteindelijk het verschil te maken ruim vijf minuten voor tijd.

Voorwaarts nam in de beginfase het initiatief en zag dit beloont met de 0-1 via Bruce Schotman. Overwetering nam het daarna over en creëerde vele kansen. Eentje ervan werd slechts gemaakt: 1-1 Bram de Haas.

Ook in de tweede helft leek, gezien de kansenverhouding, de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe te trekken. Echter door het niet benutten van de geboden kansen, wist Voorwaarts met snelle en behendige spelers de broodnodige punten binnen te halen. Maglajlic punterde vijf minuten voor tijd de bal slim langs Overwetering-doelman Hafkamp (1-2). Vervolgens nam de ploeg van trainer Henk van Norel meer risico, waar Voorwaarts van wist te profiteren in blessuretijd (Rick Timmersmans, 1-3).

Door de nederlaag staat Overwetering op een elfde plaats in 2J met 8 punten uit 9 duels. Komend weekend is men vrij van competitievoetbal. Die week daarop spelen de Olstenaren uit tegen Schalkhaar.

Beluister hier het interview na afloop met trainer Henk van Norel gemaakt door Airplay Sport.

Foto’s: Henk Peter Kok