Overwetering veilig na 0-0, Heino wint matige vertoning

In 2J kwam misschien het meest spectaculaire nieuws vandaag uit Wijhe. Thuisploeg Wijhe’92 kwam niet in actie, omdat het reeds gedegradeerde SC Enschede niet genoeg spelers op de been kon brengen. Het duel wordt waarschijnlijk aanstaande donderdag ingehaald. Overwetering speelde in dezelfde klasse met 0-0 gelijk. De Olstenaren voetballen daarmee definitief nog een tweede seizoen in de tweede klasse. Heino won uit in Hengevelde ondanks een matige vertoning van het al reeds gedegradeerde WVV’34 (2-3).

In Hengevelde speelde WVV’34 nog voor wat het waard was. Ondanks dat men al gedegradeerd is legde men tegen Heino nog voldoende agressie in de wedstrijd. Heino speelde op zijn beurt heel matig. In de eerste helft kwamen de mannen van trainer Marc Lobbert wel op voorsprong. Vlak voor rust schoot middenvelder Remco Beumer vanaf ruim 20 meter de bal zuiver achter WVV’34-doelman Assink (0-1).

Na rust was de thuisploeg in begin zeker niet de onderliggende partij en wist direct te scoren. Na een prima aanvalsopzet stond Wouter Horstink klaar om de 1-1 binnen te schieten. Heino herpakte zich lichtjes en wist via Douwe Booij (foto) uit een vrije trap de 1-2 binnen te leggen. Daarna leek het gedaan, toen Booij vijf minuten voor tijd opnieuw een vrije trap binnen legde, die van richting werd veranderd (1-3). WVV’34 gaf echter niet op. De Heinose defensie, door het seizoen heen juist van prima kwaliteit, liet Rob Pierik nog de aansluitingstreffer maken in blessuretijd (2-3). Hierdoor werd het nog even spannend, maar konden uiteindelijk de o-zo belangrijke punten mee naar Heino.

Door het gelijkspel van PH tegen Voorwaarts (3-3), staat Heino nu op een gedeeld tweede plaats en doet men goede zaken in de strijd de derde periodetitel.

Beluister hier ook de reactie van Overwetering-trainer Henk van Norel gemaakt door AirplaySport.