Overwetering verspeelt 2-0 voorsprong tegen STEVO (2-3)

Overwetering leek na de winst vorige week uit tegen SC Enschede (0-1) vandaag opnieuw drie punten te kunnen bijschrijven. Een 2-0 voorsprong in het thuisduel tegen Stevo werd echter voor rust al teniet gedaan (2-2). Na rust ging het mis voor de ploeg uit Olst, waardoor met 2-3 werd verloren.

Na een kleine twintig minuten was Overwetering scherper dan de gasten uit Geesteren. Een foutje in de defensie werd vakkundig afgemaakt door Ino Promes (1-0). Na een dik half uur spelen was het Ferdy van Breukelen (foto) die na een vrije trap simpel kon binnen koppen (2-0). Daarna leken de gasten uit Twente wakker te worden. Al snel werd een corner door Overwetering-doelman Hafkamp in eigen doel gewerkt, waardoor de spanning snel terug was (2-1). Vlak voor rust trok Niels Wigger de stand alweer gelijk (2-2).

In de tweede helft start Stevo ook beter en begint het met een mooie goal, gemaakt door opnieuw Niels Wigger. Hij schiet de bal ter hoogte van de achterlijn in het dak van het doel (2-3). Vervolgens gaan de Groen-Gelen drukken en wordt het druk voor het Stevo-doel van doelman Kreuwel. Hij moet meerdere malen handelend optreden. Twintig minuten voor tijd ontvangt Stevo-speler Tom van Bentheim nog de rode kaart, waardoor Overwetering nog extra kan aanzetten. Tot de gelijkmaker komt het echter niet. Het bleef bij 2-3.

Door het verlies heeft Overwetering 23 punten uit 15 duels. Volgende week speelt de ploeg van trainer Van Norel in Enschede tegen Vogido.