Een absolute kraker in 3B: koploper Helios ontving vanmiddag thuis de nummer twee Overwetering. Met drie punten voorsprong zouden de Deventenaren bij eventuele winst een platte kar kunnen bestellen. Het liep echter anders. De ploeg uit Olst ging er met een prachtige 0-2 overwinning vandoor.

Overwetering wist wat het te doen stond, vanmiddag op Sportpark Colmschate-Zuid: winnen. Met een gat van drie punten en (na deze wedstrijd) nog vier duels te gaan moesten de mannen van trainer Henk van Norel een ‘move’ maken om dichter op Helios te komen.

Na een kwartier spelen kreeg de ploeg uit Olst een strafschop. Hekman werd ten val gebracht, waarna Van Bessen mocht aanleggen. Helaas voor Van Bessen zag hij zijn inzet gekeerd door Helios-doelman Geertman. Na twintig minuten maakte Bram van Bessen zijn gemiste strafschop ruimschoots goed. Hij zette zijn ploeg na twintig minuten op voorsprong, na een goede voorzet van Stephan Hekman (0-1). Overwetering bleef in de eerste helft de betere ploeg zonder dit uit te drukken in verdere doelpunten.

Overwetering ging in de tweede helft meer achterover hangen en loerde op de counter. Een scrimmage via Kifeta en Logtenberg bracht de ploeg uit Olst, na ongeveer 70 minuten, de 0-2. Daarmee was het gedaan in Deventer. De Olstenaren speelden het vanmiddag volwassen uit en mogen door deze knappe prestatie, als debutant in de derde klasse, blijven hopen op rechtstreekse promotie naar de tweede klasse!

Het is echter nog niet gedaan met de ’topwedstrijden’ voor Overwetering. Volgend weekend wacht een thuiswedstrijd tegen nummer drie Schalkhaar!

 

Stand top-5 3B (zon) per 07-04-2013:

1 Helios 18-43
2 Overwetering 18-43
3 Schalkhaar 17-39
4 Robur 18-35
5 Vaassen 17-25