Overwetering laat Veensche Boys ‘glippen’ (2-2)

Overwetering is uitgeschakeld in het bekertoernooi. De ploeg van trainer Henk van Norel verloor, na een 2-2 stand na 90 minuten, in de strafschoppenserie van Veensche Boys. De ploeg uit Olst was zeer dichtbij de plaatsing voor de vierde ronde. Veensche Boys scoorde namelijk in blessuretijd nog de gelijkmaker (2-2) en nam vervolgens de strafschoppen beter. 

Veensche Boys, koploper in zaterdag 2G, schakelde in de vorige rondes Topklasser FC Lienden en Heeten uit. De Heetenaren verloren na een 0-0 ook middels penalty’s van de ploeg van trainer Wim van ’t Westeinde.

In de eerste helft had Overwetering licht het overwicht zonder het Veensche Boys-doelman Epskamp echt moeilijk te maken. Dit gold ook voor zijn collega aan de andere kant Overwetering-doelman Hafkamp, die ook een rustige eerste helft kende. De tweede helft was anders van aard. Na tien minuten in het tweede bedrijf wist Remon Elshof het net te vinden (1-0). Tien minuten later was echter weer gelijk door ‘Veens’ doelpunt van Bart van Tiggelen (1-1), die raak kon knikken.

De mooiste goal en de beslissing, zo leek het, van het duel kwam van de voet van Erik Everts. De ingevallen Everts schoot de bal tien minuten voor tijd strak in de kruising (2-1). Echter opnieuw Van Tiggelen, normaal geen lid van de eerste selectie, deed Overwetering de das om. Van Tiggelen schoof de bal in de allerlaatste secondes langs doelman Hafkamp (2-2), waarna scheidsrechter Beldman direct affloot en de wedstrijd beslist moest worden met strafschoppen.

Na eenmaal een misser aan de zijde van Overwetering kon, wie anders deze middag, Van Tiggelen aanleggen voor de beslissende strafschop. De ervaren Veensche Boys-speler faalde niet en schoot de Nijkerkerveners door naar de volgende ronde.

Namens de Sallandse clubs zit alleen Rohda Raalte nog in het bekertoernooi. De Raaltenaren hoefden niet in actie komen in de derde (tussen)ronde en zitten op woensdag 8 januari (20u) in de koker bij de loting voor de vierde ronde. De loting wordt verricht op de Vitesse Academy te Papendal Arnhem.