23 november 2013 Lees Meer →

Overwetering wint, staande ovatie voor scheidsrechter

Qua niveau en de stand in de competitie ontlopen zondag tweedeklasser Overwetering en zaterdag tweeklasser KHC elkaar nauwelijks iets. Dat ook beide ploegen vandaag in het 2e ronde bekerduel aan elkaar gewaagd waren was geen verrassing. Toch bekert de ploeg uit Olst verder door een snelle goal van Hekman (1-0).

In de eerste helft wist Stefan Hekman na acht minuten het net te vinden (1-0). Een snel genomen vrije trap belandde via de kluts bij Hekman die af kon ronden. De ploeg van trainer Henk van Norel ging met deze voorsprong ook de rust in, ondanks dat de Kamper ploeg ook gevaarlijke mogelijkheden creëerde. Men mistte alleen de aanvallers Ronald Arends (scoorde dit seizoen al veertien maal) en Jeffrey van der Vlist waardoor men lastiger tot het maken van een doelpunt kwam.

In de tweede helft had de thuisploeg de wedstrijd beter onder controle en creëerde men zelf ook de nodige kansen. Zo schoot Paulino Kifeta op de vuisten van KHC-doelman Kevin Dijkstra. En eindigde een schot halverwege de tweede helft van Ino Promes op de lat.

In de 74e minuut volgde het meest opmerkelijk moment van de wedstrijd. KHC kreeg een vrije trap. Overwetering-speler Kifeta liet de bal echter niet bespeelbaar liggen voor KHC, waarna een opstootje ontstond. Burak Alp (KHC) zou samen met Kifeta een rode kaart krijgen. Scheidsrechter Jansen besloot in overleg met beide trainers echter de spelers niet de rode kaart te tonen, maar op verzoek te laten wisselen. Hierdoor ging Kifeta uit het veld en kwam Bram de Haas in de ploeg aan Olster zijde. De leidsman kon hierop een staande ovatie ontvangen van het publiek.

Het duel werd daarna hervat, waarmee het ook gelijk spannend bleef tot het einde. Tom Diender schoot tien minuten voor tijd namens KHC langs de kruising van het doel van Overwetering. Invaller Bram de Haas en Bram van Bessen hadden voor Overwetering de beste kansen het duel op slot te gooien, maar de 2-0 kwam er niet.

Uiteindelijk bleef het 1-0 waardoor de groen-gelen in de 3e (tussen)ronde uitkomen tegen de winnaar van het duel van dinsdag: Veensche Boys-Heeten.

Volgende week zondag pakt Overwetering de draad in 2J weer op. Men speelt dan uit tegen ATC’65 in Hengelo.

SportSport