Overwetering geeft titelkansen PH Almelo een dreun

Overwetering had voorafgaand aan het uitduel tegen nummer drie PH Almelo nog een paar punten nodig om zeker te zijn van lijfsbehoud. De ploeg van trainer Henk van Norel was vanaf seconde één vlijmscherp. Na tien seconden lag de bal al in het Almelose doel. Eindstand werd, mede door het goede begin, uiteindelijk 0-5.

Slechts tien seconden had Ronnie Haverkamp (foto) nodig voor het eerste doelpunt van de middag (0-1). Een mooie opsteker en een lekker begin voor de ploeg uit Olst tegen PH. De Almeloërs zijn met Heino en met name met De Zweef in een titelstrijd verwikkeld. Puntverlies kon de ploeg niet gebruiken. Toch maakte Bram van Bessen voor rust de 0-2 uit een vrije trap. Dit gaf Overwetering de nodige rust, zeker toen niet veel later PH verder moest met tien man vanwege een rode kaart voor Nick Wennink.

De geel-groenen kwamen na rust niet meer in de problemen en breidde de score nog verder uit. Bram de Haas (0-3), Jelle Lucassen (0-4) en Remon Elshof (0-5) zorgden voor een mooie overwinning en de nu zeker lijkende handhaving in 2J. Een prima prestatie voor een eerste jaargang in de tweede klasse.

Zondag 27 april speelt Overwetering thuis tegen ATC’65.