Overwetering en Lemelerveld elkaars grootste concurrenten

In 2J is plek elf de plaats waar zowel Overwetering als Lemelerveld over twee wedstrijden niet willen staan. Deze plek dwingt namelijk tot het spelen van nacompetitie. Zowel Lemelerveld als Overwetering wisten vandaag te winnen en lijken elkaars grootste concurrenten.

In Olst won Overwetering van hekkensluiter Suryoye (3-0). De ploeg uit Enschede is na de leegloop rond de winterstop afgegleden tot hekkensluiter en is inmiddels gedegradeerd. Menig ploeg wint dik van de Enschedeërs, zo ook Wijhe’92 vorige week (0-7).

De ploeg van trainer Henk van Norel was nog redelijk mild voor Suryoye. Door een goal in de eerste helft van Bram van Bessen (1-0) en in de tweede helft van Kifeta (2-0) en opnieuw Van Bessen (3-0) werden drie belangrijke punten bijgeschreven.

Lemelerveld speelde zondag de ‘Sallandse derby’ thuis tegen Wijhe’92. De Wijhenaren zijn veilig en kunnen vrijuit voetballen. Lemelerveld won een duel waarin genoeg gebeurde. Drie strafschoppen en een rode kaart waren het gevolg van negentig minuten voetbal.

Sven Kruger en Wesley Vlierman zetten de ploeg van Edwin Duim op een 2-0 voorsprong bij rust. Kruger benutte een strafschop (1-0) en Vlierman scoorde op aangeven van Stijn Kogelman (2-0). Vlak voor het eindsignaal wist Douwe Booij namens Wijhe’92 de 2-1 uit een strafschop te maken, waarna Sven Kruger niet veel later ook nog eens mocht aanleggen, hij miste echter. Wesley Vlierman werd bij het veroorzaken van de derde strafschop onderuit gehaald door Wijhe’92-doelman Bram Neplenbroek die met een rode kaart moest vertrekken.

Vlierman wist diep in blessuretijd wel de 3-1 te maken en daarmee zijn ploeg op 25 punten te zetten uit 24 duels. Overwetering staat op de veilige tiende plaats met 26 punten.

Komende zondag is het Wijhe’92-Achilles’12, Lemelerveld-KOSC en Overwetering-WSV.

Beluister ook de reacties van Overwetering-trainer Henk van Norel en Wijhe’92-trainer Peter Jansen na afloop van de duels. (gemaakt door AirplaySport)

Foto’s: Ineke van Wijhe (Lemelerveld-Wijhe’92) en Gerrit Krijt (Overwetering-Suryoye)