Overwetering dwingt overtuigend alsnog promotie af

Lange tijd stond Overwetering dit seizoen bovenaan in 3B. Toen echter de prijzen op het einde van de reguliere competitie verdeeld werden bleek met name de breedte van de selectie en struikelpunt. Kampioen Lemelerveld en Columbia gingen de Olstenaren uiteindelijk voorbij. In de nacompetitie wist de ploeg van trainer Robert Slinkman zich knap te herpakken. Na in de eerste ronde Eilermark op zij te zetten, was het vandaag DCS uit Zevenaar dat over twee duels minder was dan de groen-gelen.

Na een 4-0 thuisoverwinning in het heenduel in de finale om een plek in de tweede klasse moest het deze zondag in de return wel heel gek lopen. Voor Overwetering liep het gelukkig niet zo gek ,want pas in de 85e minuut wist DCS de openingstreffer te maken. In een stevige ontmoeting hield Overwetering het hoofd erbij en kon na het eindsignaal een flink feestje vieren.

Heel lang is de ploeg uit Olst niet weggeweest uit de tweede klasse. Na twee seizoenen (van 2013 tm 2015) voor het eerst in de historie tweede klasse gespeeld te hebben, was men afgelopen twee seizoenen actief in de derde klasse. Overwetering raapte onder leiding van Robert Slinkman de ploeg bijeen en bekroonde dit vandaag.

Opmerkelijk is dat na kampioen Lemelerveld, vandaag ook Columbia en Overwetering zich uit 3B wisten te plaatsen voor de tweede klasse. Ook Wijhe’92 maakt nog kans op een ticket naar de tweede klasse. De ploeg van trainer Hans van der Hoop moet dan wel komende vrijdag in eigen huis tegen Victoria’28 een 3-1 achterstand goedmaken.

Foto’s: Gerrit Krijt¬†