Overwetering kan het de koploper net niet lastig genoeg maken

Overwetering verloor gisteren met 1-2 van koploper in 2J De Zweef. Ondanks dat de ploeg uit Olst op voorsprong kwam was een nederlaag niet te voorkomen. De tweede helft speelden de Geel-Groenen prima. Een gelijkspel had daardoor tot de mogelijkheden behoord. ‘Ik kan hiermee wel leven’, aldus Overwetering-trainer Van Norel tegenover AirplaySport.

Ondanks de nodige kansen voor De Zweef was het Overwetering dat de score opende in Olst. Remon Elshof bracht binnen twintig minuten de 1-0, uit een klutssituatie, op het bord. Echter, bracht Niels Kolkman namens de Nijverdallers de stand alweer snel op gelijke hoogte (1-1). In de eerste helft was De Zweef dan ook de bovenliggende partij en kwam men binnen het halfuur ook verdiend op voorsprong. Wie anders dan Tom Hegeman maakte de 1-2, met daarmee alweer zijn 23e treffer van het seizoen. Hegeman vertrekt overigens naar DOS’37 uit Vriezenveen komende zomer.

De tweede helft leek Overwetering de schroom van zich af te gooien en kreeg men de nodige kansen. Het nodige geluk ontbrak, waardoor de gasten met de drie punten aan de haal gingen. De ploeg van trainer Henk van Norel zal met name nog naar de elfde (nacompetitie)plaats kijken. Deze wordt op dit moment bezet door Wijhe’92 met 26 punten. Overwetering staat zevende met 32 punten en lijkt met nog één á twee overwinningen in vijf wedstrijden zich veilig gespeeld te hebben.

Komende zondag is Overwetering vrij. Die week daarop speelt men opnieuw thuis, dan tegen Voorwaarts Twello.

Beluister ook het gehele interview met Henk van Norel gemaakt voor AirplaySport.