Overwetering-Colmschate’33: Wie wordt Herbstmeister in 3B?

In Olst staat zondag, in het laatste duel voor de winterstop, een absolute kraker op het programma: Overwetering tegen Colmschate’33. Een duel tussen de nummer twee en de koploper in 3B. De Deventenaren starten het duel met 1 punt voorsprong op de thuisploeg. Wie wordt herbstmeister?

Overwetering degradeerde vorig seizoen via de nacompetitie uit de Tweede klasse. Na driemaal winst in de bekerpoule startte het seizoen in de competitie stroef. De ploeg van trainer Robert Slinkman, die in eerste instantie samen met Björn Rutten zou oppakken, begon met 9 punten uit 6 duels. Inmiddels is de vierde ronde van de beker bereikt en is men 6 duels ongeslagen in 3B. Opmerkelijk is dat de groen-gelen alleen het eerste competitieduel tot nu toe verloren (Epe uit, 1-0).

Waar de kracht van de ploeg uit Olst vooral ligt in de organisatie en het rusten op een prima defensie (de ploeg kreeg nog maar 8 treffers tegen), daar kan Colmschate’33 vooral pronken met de ‘aanvallende’ statistieken. De ploeg trainer Willem Balster (ex-Overwetering trainer) maakte al 36 treffers. Topscoorder Jarmo van ’t Hof maakte in 12 duels al het indrukwekkende aantal van 21 treffers.

In drie eerdere competitie-ontmoetingen won Overwetering nog niet in Olst. De laatste ontmoeting in seizoen 2011/2012 eindigde in 1-3 voor de geel-zwarten. De twee seizoenen daarvoor eindigde het in gelijke spelen (2-2 en 1-1). Tijd voor Overwetering om daar verandering in te brengen en als Herbstmeister de winterstop in te gaan!

Het duel komende zondag staat onder leiding van de heer Philippo.

Overwetering-Colmschate’33, zondag 13 december 14.00u.

Foto: Gerrit Krijt