Kampioen worden is één, maar kampioen worden als promovendus is helemaal knap! Het overkwam Overwetering afgelopen zondag. De ploeg van trainer Henk van Norel bracht een spannende slotdag in 3B tot een goed einde. Men won zelf met 4-0 thuis van Koninklijke UD en zag medekoploper Helios met 3-1 van Heerde verliezen. Voor de tweede maal binnen één jaar konden de Olstenaren weer de platte kar op.

Zondag 6 mei 2012 gingen in Raalte omstreeks 16u de handen de lucht in. Overwetering-trainer Cor Kiezebrink had het ‘geflikt’ met zijn mannen na een 1-3 overwinning op SV Raalte. De geel-groene karavaan uit Olst kon feest vieren, want Overwetering was kampioen geworden van de vierde klasse H.

Precies één jaar later zal maandag 6 mei voor spelers en trainer van Overwetering vooral een dag zijn geweest van bijkomen. Op 5 mei 2013 werd in Olst namelijk opnieuw feest gevierd, men promoveerde als nieuwkomer in 3B opnieuw.

In de eindfase van het seizoen leken in 3B zich drie ploegen te melden als mogelijke kampioenen: Helios, Overwetering en Schalkhaar. Ploegen als Vaassen en Epe stonden op geruime afstand om nog te kunnen aanhaken bij de top. Het mooie aan de eindfase waren de onderlinge duels die nog volgden. Begin april was het namelijk Helios-Overwetering, Overwetering-Schalkhaar volgde een week later en die week daarop was het Helios-Schalkhaar. De enige ploeg die hier zes punten behaalde, was Overwetering. Na een 0-2 overwinning bij Helios, werd daarna Schalkhaar in de laatste minuten verslagen (1-0).

Na deze ‘zespunter’ kwam Overwetering weer volledig gelijk met Helios aan kop te staan. In de weken die volgden na het onderlinge duel deden beide ploegen (qua punten) precies hetzelfde. Zo ook vorige week, toen beide ploegen namelijk gelijkspeelden. Helios tegen De Gazelle (2-2) en Overwetering kwam niet verder dan 1-1 in en tegen Vaassen.

Op de laatste speeldag werd van te voren niet direct gedacht aan een beslissing op bevrijdingsdag. Beide ploegen begonnen zondag met 50 punten op de ranglijst. Wanneer dit op welke manier ook gelijk zou zijn na deze speeldag, zou een beslissingswedstrijd volgen tussen beide ploegen op neutraal terrein. Zover kwam het echter niet. Koninklijke UD, dat uitgespeeld was, werd door Overwetering makkelijk met 4-0 verslagen in Olst. Helios trof in Heerde een ploeg die ervoor vocht om niet direct te degraderen. Na een ruststand van 0-0, begon men in Olst al te hopen. Deze hoop bleek gegrond want Heerde trok de wedstrijd over de streep in de tweede helft, door met 3-1 te winnen. Belangrijk voor Heerde, dat hiermee niet rechtstreeks degradeerde, en voor Overwetering dat na het laatste fluitsignaal moest wachten op de bevestiging uit Heerde, maar vervolgens de champagneflessen kon ontkurken.

Al met al een prachtige prestatie voor Overwetering, dat met trainer Henk van Norel rustig gaat doorbouwen in de tweede klasse. ‘Onderin meedoen’ is men in Olst niet gewend, dus wie weet wat volgend seizoen voor verrassingen brengt …