Heino – Na drie teleurstellende verliespartijen heeft de VV Heino tegen Tubantia weer orde op zaken gesteld. Op sportpark De Kampen versloeg de ploeg van Marc Lobbert Tubantia overtuigend met 3-0. Dankzij deze zege kan Heino weer drie punten voor het klassement bijschrijven en heeft daarmee de positie in de middenmoot versterkt. Belangrijker voor de Heinose hoofdmacht is echter dat ditmaal het goede spel eens wél beloond werd. Op de overwinning viel niets af te dingen.

Heino pakte direct na het eerste fluitsignaal het initiatief, om het ook niet meer uit handen te geven. Al na vijf minuten kon Heino de score openen, ware het niet dat de kopbal van Paul van Dijk op de lat belandde. Even later leek Rik Keijzer, die een goede pot speelde op de spitspositie de openingstreffer binnen te tikken, maar zijn rollende inzet werd op de doellijn opgeraapt. Douwe Booij was in de 28e minuut wel succesvol. Hij brak de ban door de 1-0 binnen te schieten. De terechte voorsprong werd op slag van rust verdubbeld.  Doelman Robin Keizer (die de geschorste doelman Vastenavond uitstekend verving) bereikt met zijn uittrap Douwe Booij, die Wilco Gerritsen in stelling bracht: 2 – 0. Met twee belangrijke treffers op al even belangrijke momenten konden de mannen van Lobbert met een gerust gevoel aan de thee.
Na de rust kwamen de groenhemden geen moment in de problemen. Tubantia was geen schim meer van de ploeg die eerder dit seizoen thuis nog met 3-1 van Heino won. Al na vijf minuten na rust gooide (de steeds dominanter spelende) Remco Beumer de wedstrijd op slot. Zijn schuiver leek absoluut houdbaar, maar verdween in de rechterbenedenhoek: 3-0. Het laatste half uur waren er nog diverse kansen om de score verder op de voeren, maar het bleef bij drie treffers. Heino heeft weer een overwinning te pakken en kan weer omhoog kijken. Tien minuten voor tijd moest Heinoverdediger Derrek Schoemaker het veld met knieblessure per brancard verlaten. Het is onzeker of hij de komende wedstrijd kan spelen.
Volgende week speelt Heino uit tegen AJC’96 uit Losser. De eerste ontmoeting eindigde in een 3-1 overwinning voor Heino.