OVC’21 moest afgelopen zondag hard aan de bak. Na een 0-2 achterstand, thuis tegen Diepenveen, speelde de ploeg van trainer Hendri Zwinselman nog met 2-2 gelijk. Aanstaande zondag wacht opnieuw een thuiswedstrijd, dan tegen koploper Turkse Kracht.

‘Ik vond de 2-2 van afgelopen zondag tegen Diepenveen al met al een terechte uitslag. We kunnen goed aanvallen, maar laten achterin steken vallen. In onze laatste lijn staan weinig van origine echte verdedigers. We voetballen enthousiast en aanvallend, maar dat kan ook de nodige tegengoals betekenen’, vertelt OVC’21-trainer Zwinselman. De oefenmeester zag zijn ploeg de week ervoor uit tegen Hoonhorst de eerste goal van de wedstrijd maken, waarna het vrij eenvoudig met 0-3 won. Afgelopen zondag kwam OVC’21 door makkelijk weggeven goals met 0-2 achter. Zwinselman: ‘Zulke momenten moeten er natuurlijk uit. Hier praat ik met de jongens tijdens trainingen over. Na een wedstrijd zit er misschien nog teveel emotie bij, ik laat het dan liever even bekoelen.’ Positief voor de Ommenaren was in ieder geval dat men zich terug knokte in de wedstrijd en met een 2-2 gelijkspel van het veld ging.

Komende zondag wacht koploper Turkse Kracht op Sportpark Westbroek. De Deventenaren staan na vier duels strak bovenaan in 4H. Met liefst negentien goals vóór en slechts twee tegen. Zo won Turkse Kracht afgelopen zondag nog met 4-0 thuis van ABS. Meeste opvallende uitslag is de 7-1 overwinning in de eerste thuiswedstrijd van Turkse kracht tegen IJsselstreek. Blikvanger in de ploeg van trainer Mohammed Köroglu is op dit moment topscoorder Abdullah Kilic met al negen competitietreffers. Kilic kwam vorig seizoen in de 5e klasse al tot een totaal van 31 treffers.

‘Ik weet dat Turkse Kracht een jonge, enthousiaste en voetballende ploeg is met veel jongens van Turkse afkomst. Wat jong en enthousiast betreft zijn ze wel vergelijkbaar met ons. Verschil is alleen dat zij beter verdedigen dan wij, als je naar het aantal tegengoals kijkt. Wij kunnen ook gewoon goed voetballen. We hebben zeker kansen zondag, zeker als we de eerste treffer maken!’, besluit Zwinselman.

Komende zondag mist OVC’21 alleen verdediger Martijn Ningbers voor de rest beschikt Zwinselman over een fitte selectie.

OVC’21-Turkse Kracht, zondag 6 oktober aanvang 14u.


Overige duels 6 oktober in 4H:
Hoonhorst-Haarle
DAVO-FC RDC
SV Zwolle-Dalfsen
Broekland-IJsselstreek
Lettele-ABS
Diepenveen-Sallandia