OVC’21 overklast Bellingwolde en is derdeklasser

Na een 1-0 nederlaag in en tegen Bellingwolde (Oost-Groningen) won OVC’21 op 2e pinksterdag met 5-0 de return. Op overtuigende wijze wist de ploeg van vertrekkend trainer Nico Kats daarmee terug te keren naar de derde klasse.

OVC’21 werd samen met USV dit seizoen naar district Noord ‘gestuurd’ door de KNVB. Beide ploegen legden het geen windeieren. USV werd kampioen en OVC’21 volgt nu ook naar de derde klasse. Sinds 1995 (destijds als vv Ommen) kwamen de blauw-witten niet meer uit in de derde klasse. Daarmee staat de ploeg voor een mooie maar zware taak. Met de nodige spelerswisselingen (zie overzicht) en een nieuwe trainer zal handhaving een knappe prestatie zijn komend seizoen.

Voordat zover gedacht wordt geniet men in Ommen eerst van het succes van dit seizoen. Na een tweede plek in de competitie verloor OVC’21 na strafschoppen in de eerste ronde nacompetitie van FC Oldemarkt. Gelukkig voor de ploeg van Kats was er in het nacompetitie-schema van Noord een herkansing mogelijk. Hierin bleek OVC’21 over twee duels tegen Bellingwolde duidelijk de betere.

Beelden na het laatste fluitsignaal:

Zie ook ons overzicht van de nacompetitie