OVC’21 en Haarle in evenwicht, Broekland verliest van RDC

In 4H speelden OVC’21 en Haarle gelijk tegen elkaar (1-1). Waar de één (OVC’21) vecht voor lijfsbehoud, daar kan de ander (Haarle) nog meedoen voor een ticket in de nacompetitie voor promotie. In Broekland verloor het team van trainer Arnoud Rouwenhorst in dezelfde klasse van nummer twee FC RDC met 2-5.

OVC’21 behaalde een verdienstelijk puntje tegen Haarle, maar zal ook met lede ogen hebben aangezien dat concurrent Ulu Spor thuis won van ABS (2-1). Hierdoor komt de nummer dertien (directe degradatie) op slechts één punt afstand van OVC’21 en De Gazelle. In Ommen kwam Haarle via Kasper Kinds na een goed uur spelen op voorsprong. Vijf minuten voor tijd wist Stijn Schuurman nog het broodnodige puntje namens OVC’21 binnen te halen (1-1).

Broekland verloor in eigen huis afgetekend van RDC. Na een 0-2 ruststand (doelpunten Baxter en De Croon) kon Stefan van de Vegte begon tweede helft nog iets terug doen (1-2). De nummer twee in 4H nam echter verder in de tweede helft weer ruim afstand van de middenmoter. Mulder en Natar zorgden voor 1-3 en 2-4, Schiphorst vlak voor tijd nog voor 2-4. In de slotsecondes zette Natar de marge weer op drie doelpunten (2-5).

Ondanks het verlies hoeft Broekland zich geen zorgen te maken, men staat op een veilige achtste plaats met 30 punten uit 21 duels. OVC’21 heeft 16 punten en Haarle, dat derde staat, heeft 41 punten. Komende zondag is het Haarle-Witkampers, Diepenveen-OVC’21 en Holten-Broekland.