De naam Ajax hoeft wereldwijd vaak geen toevoeging te hebben. De voetbalclub uit Amsterdam staat onder voetballiefhebbers bekend door onder andere de goede jeugdopleiding en de aanvallende manier van spelen. De satelietclub Ajax Cape Town probeert dit gedachtegoed te gebruiken om er in Kaapstad iedere wedstrijd een ‘voetbalfeest’ van te maken. Vanavond waren de spelers (onder 19 jaar) uit Zuid-Afrika te gast in Ommen. Het elftal (vergelijkbaar in Nederland met de A1-junioren) speelden een oefenwedstrijd tegen vierdeklasser OVC’21 uit Ommen (2-6).

Aan OVC’21-zijde kon deze wedstrijd gebruikt worden om na afloop afscheid te nemen van hoofdtrainer Michael Dikken. De oefenmeester promoveerde onder andere in ‘zijn’ drie seizoenen naar de vierde klasse en wist zich dit seizoen te handhaven. Dikken verkast naar Victoria’28. Ook gingen vanavond de handen op elkaar voor selectiespelers Roerink en Van ’t Zand, beide vaste waarden vinden het mooi geweest in het eerste elftal.

In een uiterst sportieve en leuke wedstrijd maakten beide ploegen er een ‘feestje’ van. Acht doelpunten vielen er te noteren: uiteindelijk werd het 2-6.

Ajax Cape Town bereidt zich voor op het toernooi van komend Pinksterweekend. De Zuid-Afrikanen spelen dan in Amsterdam om de AEGON Copa Amsterdam. Hierin neemt men het op 18, 19 en 20 mei onder andere op tegen Tottenham Hotspur, Cruzeiro EC, Fluminense FC, Men United, Chelsea Ghana, Borussia Mönchengladbach en Ajax.