Bij Dalfsen worden de zorgen in 4H met de week groter. In een cruciaal duel gisteren thuis tegen OVC’21 uit Ommen werd opnieuw verloren (0-1). ‘We hebben zeker de tweede helft laten zien dat we beter waren dan Dalfsen’, licht OVC’21-trainer Zwinselman (foto) toe.

‘Wouter Roerink en Alfons Fenijn zijn inmiddels weer teruggehaald bij onze selectie. Dit brengt de nodige ervaring terug en daar ben ik blij mee. Deze jongens kunnen uitdelen en incasseren in de goede zin van het woord’, zag Zwinselman. De oefenmeester uit Lemelerveld kende de belangen van het duel gisteren in Dalfsen. Onderin 4H zijn de verschillen minimaal waardoor directe degradatie, maar ook een plek in de middenmoot tot de mogelijkheden behoort. Dalfsen (22 punten) en OVC’21 (vooraf 23 punten) staan in de ‘gevarenzone’.

‘Voor rust hadden we al op voorsprong moeten komen, maar verzuimden we dit. Dalfsen heeft nauwelijks kansen gehad. Een vrije trap van Chiel Huisjes was het enige gevaarlijke moment aan hun zijde. Na rust belonen we onszelf eindelijk met een goal van Stijn Schuurman na een dik uur spelen: 0-1, maar hadden er meer moeten maken’, wist Zwinselman.

Toch zal de trainer van de Ommenaren tevreden zijn, vooral met de punten. Men staat op twee punten van de veilige tiende plaats (ABS met 28 punten). ‘Als we zeven punten uit vier wedstrijden halen dan zijn we veilig naar mijn idee. We spelen onder meer nog tegen ABS, Lettele en Broekland. Die ploegen moeten we onder ons gaan houden.’

Dalfsen zakt dieper in het ‘moeras’. De ploeg van Patrick Dijkstra heeft met vijf duels te gaan ook nog eens een zwaar programma. Men treft alleen nog ploegen uit de top-zes. Komende zondag speelt Dalfsen uit tegen Sallandia en OVC’21 neemt het thuis op tegen IJsselstreek.