De Nederlandse profvoetballer Diego Michiels wordt ervan verdacht een in een nachtclub in Jakarta een man te hebben mishandeld. De 21-jarige man uit Bogor is van plan aangifte te doen bij de politie wegens mishandeling. De man zou schaafwonden hebben op zijn kin, rondom zijn ogen en op zijn voorhoofd.

De beschuldiging komt op een ongelukkig moment voor de tot Indonesiër genaturaliseerde verdediger. Michiels maakt de voorselectie van het Indonesisch elftal dat zich momenteel in voorbereiding is voor het toernooi om de AFF Suzuki Cup. Spelers mogen tijdens het trainingskamp ’s avonds niet uitgaan zonder toestemming van de bondscoach.

De voetbalbond neemt vooralsnog geen maatregelen tegen de 22-jarige international en wacht een officieel rapport van de politie af. Of Michiels daadwerkelijk de man heeft mishandeld is de vraag. Uit beelden van de beveiligingscamera’s in de nachtclub blijkt dat Michiels wel in de buurt was van het gevecht maar zelf geen klappen zou hebben uitgedeeld.

Michiels komt momenteel uit voor de club Arema Jaya uit Malang. Eerder speelde hij voor Pelita Jaya uit Karawang en het Jakartaanse Persija FC. Voor hij naar Indonesië vertrok speelde hij voor Go Ahead Eagles uit Deventer.