Organisatie Pompcup Heino: ‘Stilte voor de storm’

In stilte worden de voorbereidingen getroffen voor de 11e editie van het internationale jeugdvoetbaltoernooi de PompCup in Heino. Achter de schermen wordt door 13 crewleden hard gewerkt om een goed lopend toernooi neer te zetten. Over drie weken is het al zover.

Op 7 en 8 juni zal het weer gezellig druk zijn op sportpark de Kampen, waar ruim 700 jongens en meisjes gesteund door 200 vrijwilligers en vele bezoekers hun voetbalkunsten zullen vertonen. Waar de PompCup bekend staat een sfeervol en stabiel toernooi te zijn, wordt ook altijd gezocht naar vernieuwende elementen. Zo wordt er dit jaar een PompCup katern uitgebracht, die in heel Salland verspreid wordt, zal 10 jaar PompCup in beeld worden gebracht, het PompCup plaza een nieuwe inrichting krijgen en zullen voetballers deelnemen aan andere activiteiten. Een bomvol programma, voor elk wat wils.

De PompCup kan ook in tijdens de 11e editie met recht de naam internationaal jeugdtoernooi dragen. “Al jaren zijn Denen en Duitsers fan van de PompCup, vele verenigingen zien wij ieder jaar terug komen. Dit jaar ontvangen wij maar liefst vijf nationaliteiten!” vertelt voorzitter Hans Geertsma trots. “Naar Franse bijles wordt gezocht. Teams uit Frankrijk en Zwitserland zullen namelijk naar Heino afreizen.”

“Laat de storm van mensen maar komen, over drie weken zijn wij er helemaal klaar voor” stelt Matthijs Polstra namens facilitair. “Hopelijk werkt het weer een beetje mee, zodat wij alle mensen buiten op het PompCup Plaza van een hapje en drankje kunnen voorzien. Het tijdstip dat de bezoekers verwacht worden? De hele dag natuurlijk! Mocht dat niet lukken: de opening op zaterdag rond 12:25 uur en vanaf 14:30 uur de finale wedstrijden en tot slot de prijsuitreiking zijn momenten die in de agenda kunnen worden gezet.”