Opvallende move: Wijhenaar Nijlant blijft bij SV Zwolle

Joshua Nijlant is ook volgend seizoen trainer van SV Zwolle. De oefenmeester uit Wijhe besloot eerder dit seizoen om te vertrekken, maar na een goed gesprek tussen het bestuur en de trainer is besloten om alsnog het contract te verlengen.

SV Zwolle en Nijlant zijn onlangs wederom om tafel gegaan om te kijken of er toch een contractverlenging mogelijk was. Het besluit om de verbintenis met een vijfde seizoen te verlengen wordt breed gedragen door de spelersgroep. Nijlant is op Sportpark Marslanden bezig aan zijn vierde seizoen.

Onder leiding van de 43-jarige trainer uit Wijhe werd SV Zwolle in het seizoen 2015-2016 kampioen in de vierde klasse H. Afgelopen seizoen behaalde SV Zwolle een keurige zesde plaats in de derde klasse D Noord. In het huidige seizoen bezet SV Zwolle de tweede plaats in de oostelijke derde klasse B.

Nijlant volgde in 2014 Hans Tuin op bij SV Zwolle. Daarvoor was de inwoner van Wijhe trainer van het tweede elftal van Heino en had hij USV (vijf seizoenen) en Wijthmen (twee seizoenen) onder zijn hoede.